ΦΑΣΗ Α΄ – ΕΠΙΘΕΣΗ


Η φάση της καθαρής πρωτεΐνης έχει σκοπό να «ξυπνήσει» τον οργανισμό ξεκινώντας δυναμικά τη δίαιτα. Έχει σκοπό να αιφνιδιάσει τον οργανισμό και να μας δώσει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να είμαστε σε θέση να αντισταθούμε σε ότι εμπόδιο βρεθεί στο δρόμο μας!

Ξεκινάμε λοιπόν με διάθεση!

Σε αυτή τη φάση, υπάρχει μια λίστα με φαγητά που επιτρέπονται, στην οποία θα αναφερθούμε παρακάτω. Μπορείς να τρως ΟΤΙ & ΟΣΟ θέλεις από αυτή τη λίστα. Ότι δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα, απλά ΔΕΝ επιτρέπεται.

Η φάση της επίθεσης χρησιμοποιεί την μέθοδο της «αιφνίδιας επίθεσης» προκειμένου ο οργανισμός να αρχίσει να συνηθίζει τη νέα μορφή σίτισης και να περάσουμε στη συνέχεια στην επόμενη φάση.

Υποχρεωτικά τρώμε 1,5 κ.σ πίτουρο βρώμης την ημέρα!

 

Οι 68 Επιτρεπόμενες τροφές για την Φάση της Επίθεσης

 

Φροντίζουμε πάντα να έχουμε στα ντουλάπια μας και στο ψυγείο μας διαθέσιμα τρόφιμα από τη λίστα σε μεγάλη ποικιλία. Δεδομένου ότι οι περισσότερες τροφές που αποτελούνται από καθαρή πρωτεΐνη χρειάζονται διαδικασία παρασκευής και συντήρησης και επειδή δεν μπορούμε εύκολα να «πάρουμε κάτι απέξω», το οποίο δεν θα περιέχει υδατάνθρακες και απαγορευμένα λίπη, όταν βρισκόμαστε έξω από το σπίτι, για οποιοδήποτε λόγο, καλό είναι να φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας κάποια τροφή από τις επιτρεπόμενες.

Πριν λοιπόν φάμε κάτι πρέπει να σιγουρευτούμε ότι υπάρχει στη λίστα των επιτρεπομένων τροφών.

Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα κάνουμε λάθος , καλό θα είναι την πρώτη τουλάχιστον εβδομάδα να έχουμε μαζί μας πάντα τη λίστα με τις επιτρεπόμενες τροφές. Όπως είπαμε και παραπάνω η λίστα αυτή πρέπει να μας γίνει βίωμα και πρέπει πάντα να έχουμε στο νου μας τις ακόλουθες λέξεις: άπαχα κρέατα και συκώτι, ψάρια, οστρακοειδή, πουλερικά , άπαχο ζαμπόν, αυγά και άπαχα γαλακτοκομικά.

Υποχρεωτικά τρώμε 1,5 κ.σ πίτουρο βρώμης την ημέρα!

Άπαχα κρέατα:

Βοδινό: Όλα τα κομμάτια που είναι για ψητό , μπριζόλες, φιλέτο και όλα τα άπαχα κομμάτια.

Κιμάς: Ο κιμάς επιτρέπεται μονό όταν ποσοστό λίπους δεν ξεπερνά το 10 – 15%. Καλό θα είναι στη φάση της επίθεσης να αποφύγουμε το 15%. Μπορούμε να τον μαγειρέψουμε όπως θέλουμε, ακόμα και μπιφτέκια με αυγό και μπαχαρικά.

Μοσχάρι: Όλα τα άπαχα κομμάτια του μοσχαριού επιτρέπονται ακόμα και τα παϊδάκια εάν αφαιρέσουμε το εμφανές λίπος.

Κουνέλι: Το κουνέλι επιτρέπεται αφού είναι μια από τις πιο άπαχες ζωικές πρωτεΐνες.

Συκώτι: Επιτρέπεται συκώτι μοσχαρίσιο, αρνίσιο, συκωτάκια κότας. Επίσης επιτρέπεται γλωσσά μοσχαρίσια και αρνίσια. Το συκώτι περιέχει πολύς βιταμίνες που είναι χρήσιμες για τον οργανισμός μας και βοηθά πολύ στην απώλεια βάρους, είναι όμως εξαιρετικά υψηλό σε χοληστερίνη για αυτό εάν έχουμε πρόβλημα με υψηλή χοληστερίνη καλό είναι να μην καταναλώνεται συχνά.

Ψάρια: Δεν υπάρχει περιορισμός στα ψάρια. Όλα τα ψάρια επιτρέπονται ακόμα και αυτά που θεωρούνται «λιπαρά» ειδικά οι σαρδέλες, ο σολομός, ο ξιφίας, ο τόνος. Φρέσκα, κατεψυγμένα σε κονσέρβα (νερού, όχι σε λάδι), αφυδατωμένα ή καπνιστά.

Στiκ ψευτοψάριού – surimi: Παρόλο που είναι υψηλό σε υδατάνθρακες στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελείται από λευκό απολύτως άπαχο ψάρι. Είναι μια καλή λύση ανάγκης όταν βρισκόμαστε έξω από το σπίτι.

Οστρακοειδή: Μπορούμε ελευθέρα να καταναλώνουμε όλα τα οστρακοειδή χωρίς απολύτως κανένα περιορισμό. Μια καλή λύση για να δώσουμε στην δίαιτα μας μια αίσθηση διαφορετικότητας!

Πουλερικά:  Όλα τα πουλερικά επιτρέπονται εκτός από την πάπια και την χήνα. Αφαιρούμε όμως την πέτσα από όλο τα κομμάτια των πουλερικών και προσπαθούμε να καταναλώνουμε όσο το δυνατόν «ελευθέρας βοσκής» μπορούμε.

Άπαχο ζαμπόν:  Μπούμε να καταναλώσουμε ότι είδος άπαχου ζαμπόν θέλουμε όπως χοιρινό ζαμπόν ή ζαμπόν γαλοπούλας σε φέτες. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν μονό 1-4% λίπους και όπως και με το σουρίμι αποτελεί μια εύκολη λύση σνακ όταν είμαστε έξω από το σπίτι.

 Επιτρέπονται επίσης όλα τα αναψυκτικά χωρίς θερμίδες με ανθρακικό ή χωρίς. Όπως επίσης νερό με διάφορες γεύσεις, καφές και τσάι.

Αυγά:  Τα αυγά περιέχουν υψηλή χοληστερίνη και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση τους από άτομα που έχουν υψηλή χοληστερίνη. Η συνιστώσα ποσότητα είναι τρεις με τέσσερις κρόκους την εβδομάδα. Το ασπράδι όμως όπως είπαμε παραπάνω είναι η πιο καθαρή πρωτεΐνη που βρίσκουμε στη φύση και για το λόγο αυτό μπορεί να καταναλώνεται άφοβα και χωρίς περιορισμό.

Πρωτεΐνες για χορτοφάγους:

Για εκείνους που έχουν επιλέξει το δρόμο της χορτοφαγίας μπορούν να επιλέξουν από την κατώθι λίστα. Οι χορτοφαγικές πρωτεΐνες που αναφέρονται αποτελούνται από σόγια ή σιτάρι:

  • Τοφού
  • Σειτάν

ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ:

  • Κρέας μοσχαρίσιο και βοδινό, φιλέτο και όλα τα άπαχα μέρη
  • Άπαχος κιμάς (τουλάχιστον 90% άπαχο)
  • Κρέας βουβαλιού
  • Άπαχο ζαμπόν
  • Άπαχα λουκάνικα μοσχαρίσια
  • Άπαχα λουκάνικα γαλοπούλας
  • Άπαχα λουκάνικα κοτόπουλου
  • Ζαμπόν γαλοπούλας
  • Άπαχο ζαμπόν βοδινό (roast beef)
  • Άπαχο αλλαντικό τύπου bresaola
  • Μπέικον με χαμηλά λιπαρά
  • Μπέικον σόγιας
  • Κρέας χοιρινό φιλέτο
  • Κουνέλι
  • Ελάφι
  • Συκώτι μοσχαρίσιο
  • Συκωτάκια κότας
  • Νεφρά
  • Γλώσσα (μοσχαρίσια, αρνίσια)
  • Όλα τα ψάρια
  • Όλα τα οστρακοειδή
  • Όλα τα μαλάκια
  • Κοτόπουλο
  • Στρουθοκάμηλος
  • Γαλόπουλα
  • Ορτύκια
  • Αγρία πάπια (όχι εκτροφείου)
  • Αυγά κότας
  • Αυγά πάπιας
  • Αυγά ορτυκιών
  • Άπαχο τυρί κότατζ
  • Άπαχο τυρί κρέμα
  • Άπαχο τυρί ρικότα
  • Άπαχο γάλα
  • Άπαχο γιαούρτι στραγγιστό, απλό, με αρώματα χωρίς ζάχαρη άλλα με γλυκαντικά
  • Άπαχη κρέμα γάλακτος (στην Ελλάδα δεν υπάρχει)
  • Σειτάν (Επιτρέπεται ΜΟΝΟ για χορτοφάγους)
  • Προϊόντα σόγιας όπως πχ μπιφτέκια (Επιτρέπεται ΜΟΝΟ για χορτοφάγους)
  • Tempeh(Επιτρέπεται ΜΟΝΟ για χορτοφάγους)
  • Τοφού
  • Ζυμαρικά τύπου σιρατάκι σε ότι μορφή θέλουμε (μακαρόνι, ρύζι κλπ)

ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ:

  • Baking powder
  • Βασιλικός
  • Κάρδαμο
  • Σκαντζίκι chervil
  • Καυτερή πιπεριά – chili powder
  • Chives
  • Κανέλα
  • Γαρύφαλλο
  • Μπαχάρι
  • Κολίανδρο
  • Κύμινο
  • Σκόρδο
  • Ζελατίνη
  • Τζίντζερ
  • Χαρισα ή άλλη σάλτσα τύπου ταμπάσκο
  • Χρενο horseradish
  • Λεμόνι και μοσχολέμονο (σε μικρή ποσότητα ως καρύκευμα ΟΧΙ σε ποτό πχ τύπου λεμονάδας)
  • Ξύσμα λεμονιού, μοσχολέμονου ή πορτοκαλιού (προσοχή χωρίς το λευκό κομμάτι τους)
  • Λεμονόχορτο
  • Κύβοι μπαχαρικών (τύπου κνορ) με χαμηλή ποσότητα αλατιού
  • Μέντα
  • Δυόσμος
  • Μουστάρδα
  • Μοσχοκάρυδο
  • Κρεμμύδι ξερό
  • Κρεμμύδι φρέσκο
  • Πάπρικα
  • Μαϊντανός
  • Άνηθος
  • Πιπέρι
  • Τουρσί αγγούρι ή κρεμμύδι (σε μικρή ποσότητα ως καρύκευμα )
  • Δεντρολίβανο
  • Σαφράν – κρόκος
  • Αλάτι
  • Φύκια
  • Σάλτσα σόγιας (χαμηλή σε αλάτι)
  • Γλυκάνισο
  • Αρώματα ζαχαροπλαστικής χωρίς ζάχαρη
  • Σάλτσα Τεριγιάκι χωρίς ζάχαρη
  • Γλυκαντικές ουσίες
  • Εστραγκόν
  • Θυμάρι
  • Κουρκουμάς
  • Βανίλιες (ζαχαροπλαστικής χωρίς ζάχαρη)
  • Ξύδι

ΑΝΕΚΤA: (από την Β φάση)

  • Βινεγκρέτ για σαλάτα (συνταγή Ντουκάν)
  • Γκότζι μπέρι (1κ.σ) (το μοναδικό ανεκτό που επιτρέπεται στην Ά φάση)
  • Κέτσαπ χωρίς ζάχαρη (1κ.σ)
  • Πουρές ντομάτας (για μαγείρεμα – 1κ.σ)

Γλυκαντικά:

Ενώ η ζάχαρη είναι εντελώς απαγορευμένη, οι γλυκαντικές ουσίες (χωρίς θερμίδες) επιτρέπονται.

Οι πιο συνηθισμένες είναι:

Ασπαρτάμη: Η Ασπαρτάμη χρησιμοποιείται και καταναλώνεται από δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο το κόσμο για πάνω από 20 χρόνια. Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν επίσημα αποτελέσματα ερευνών από τα όποια να προκύπτει ότι για κάποιο λόγο δεν είναι καλό για τον οργανισμό. Σημειώστε όμως ότι εάν η Ασπαρτάμη χρησιμοποιηθεί σε υψηλή θερμοκρασία χάνει την γλυκαντική της ιδιότητα.

Στέβια: Η στέβια είναι καλό να χρησιμοποιείται σε κρύα πιάτα ή ελαφρώς ζεστά, είναι ιδιαίτερα ευχάριστη όταν χρησιμοποιείται σε συνταγές που έχουν φρούτα (ή άρωμα φρούτων) αφού η στέβια έχει μια ελαφριά γεύση γλυκόριζας.

Άλλα γλυκαντικά: Διαφορετικά γλυκαντικά χωρίς θερμίδες μπορούμε να βρούμε στην χωρά που ζούμε. Στην Γαλλία πχ επιτρέπεται η κατανάλωση Cyclamate, saccharin (ζαχαρίνη) και sucralose (σουκραλόζη). Η επιλογή γλυκαντικής ουσίας εξαρτάται από τα είδη τροφής με τα οποία θα τη χρησιμοποιήσουμε. Η ζαχαρίνη για παράδειγμα είναι καλύτερα να καταναλώνεται με υγρά (ποτά) ενώ η σουκραλόζη (splenda) είναι καλό να χρησιμοποιείται σε κρύα ή ζεστά επιδόρπια (γλύκα) τα οποία μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία.

Άπαχα γαλακτοκομικά:

Ημερήσιο Όριο γαλακτοκομικών ημερησίως 675γρ./ml

Άπαχα γαλακτοκομικά (675γρ): Γάλα φρέσκο, παστεριωμένο, σε σκόνη 1%, γιαούρτι στραγγιστό άπαχο.

Άπαχη κρεμά γάλακτος, άπαχο τυρί κοτατζ, άπαχο τυρί ρικότα, άπαχο τυρί κρέμα (τα προϊόντα τα οποία κυκλοφορούν μόνο στο εξωτερικό)

Πάντα προσέχουμε με τα γαλακτοκομικά να μην ξεπεράσουμε το ημερήσιο όριο!

 

Υγρά: Είναι απόλυτα υποχρεωτικό να καταναλώνουμε τουλάχιστον 1 ½ λίτρο υγρών την ημέρα. Η ποσότητα αυτή δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Είναι αναγκαία για δυο λόγους. Όταν ο οργανισμός μας μπαίνει στη διαδικασία διάσπασης των πρωτεϊνών ελευθερώνονται στο σώμα τοξίνες σε μορφή ουρίας. Για να μπορέσει το σώμα να ξεφορτωθεί τις τοξίνες αυτές είναι ζωτικής σημασίας η άπλετη κατανάλωση υγρών. Ο άλλος λόγος είναι ότι σε όλη τη διάρκεια  της δίαιτας ο οργανισμός μας θα αρχίσει να ξεφορτώνεται το αποθηκευμένο λίπος. Πίνοντας λοιπόν πολλά υγρά, ιδιαίτερα νερό θα βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία.

Ακόμα και εάν ακολουθούμε τη δίαιτα κατά  γράμμα εάν δεν καταναλώνουμε αρκετό νερό ο οργανισμός μας θα κολλήσει και θα σταματήσουμε να χάνουμε βάρος ή δεν θα χάνουμε αρκετά. Αντί ο οργανισμός να μπορεί να ξεφορτωθεί όλες τις τοξίνες που προέρχονται από τη διάσπαση των πρωτεϊνών και το κάψιμο του αποθηκευμένου λίπους, θα αρχίσει να ανακυκλώνει αυτές της τοξίνες στον οργανισμό.

 

Μπαχαρικά και καρυκεύματα:  Στην διάρκεια  της δίαιτας μπορούμε να καταναλώσουμε πολλά μπαχαρικά και καρυκεύματα. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτή τη δυνατότητα, κάνοντας την κατανάλωση της πρωτεΐνης πιο ευχάριστη.

Αλάτι: Το αλάτι επιτρέπεται αλλά καλό είναι να καταναλώνεται με μετρό , ειδικά εάν έχουμε πρόβλημα με κατακράτηση υγρών. Εάν έχουμε τέτοιο πρόβλημα καλό είναι να καταναλώνουμε αλάτι με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

Λάδι: Ενώ τα περισσότερα λάδια , ειδικά το ελαιόλαδο θεωρείται άκρως θρεπτική τροφή που μπορεί να βοηθήσει στην καρδιά και τις αρτηρίες είναι παρόλα αυτά καθαρό λίπος. Γι’ αυτό το λόγο μπορούμε να καταναλώνουμε μέχρι ένα κουταλάκι του τσαγιού. Ένα κουταλάκι του γλυκού είναι ανεκτό.

Ξύδι: Το ξύδι είναι ένα υλικό που μπορεί να μας βοηθήσει πολύ στη δίαιτα μας. Βαλσάμικο (χωρίς ζάχαρη), μηλόξυδο ή ξύδι από sherry, είναι μερικά από αυτά που μπορούμε να καταναλώνουμε.

Χυμός Λεμονιού: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό λεμονιού στα φαγητά μας (ειδικά ψάρι και οστρακοειδή) Απαγορεύεται όμως να καταναλώσουμε χυμό λεμονιού ως ποτό ή λεμονάδα, ακόμα και χωρίς ζάχαρη γιατί εάν καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα από χυμό λεμονιού, παύει πλέον να θεωρείται καρύκευμα και θεωρείται φρούτο.

Μουστάρδα: Η μουστάρδα πρέπει να καταναλώνεται ελάχιστα κατά την διάρκεια της φάσης της Επίθεσης.

Τουρσί αγγούρι και τουρσί κρεμμύδι: Επιτρέπονται όσο τα χρησιμοποιούμε σε μικρή ποσότητα ως καρυκεύματα. Σε μεγαλύτερη ποσότητα θεωρούνται λαχανικά.

Κοινή κέτσαπ: Η κέτσαπ του εμπορίου δεν επιτρέπεται επειδή περιέχει πολύ αλάτι, αλλά και ζάχαρη. Υπάρχουν όμως κέτσαπ χωρίς ζάχαρη οι όποιες μπορούν να καταναλωθούν με μετρό.

 

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗ ΦΆΣΗ ΤΗΣ ΕΠΊΘΕΣΗΣ

Η φάση της επίθεσης αποτελείται από όσο το δυνατόν πιο «καθαρή» πρωτεΐνη. Υποχρεωτικά τρώμε 1,5 κ.σ πίτουρο βρώμης την ημέρα! Πόσο θα κρατήσει αυτή η φάση εξαρτάται από την ηλικία, πόσο βάρος θέλουμε να χάσουμε και πόσες δίαιτες έχουμε κάνει στο παρελθόν. Γενικά, ισχύουν τα εξής:

1.Για να χάσουμε μέχρι 5 κιλά

Για να χάσουμε τόσο λίγο βάρος, μία μέρα επίθεσης είναι αρκετή ώστε να «ξαφνιάσουμε» τον οργανισμό μας και να απαλλαχτούμε από τις «κακές διατροφικές μας συνήθειες» , η απώλεια βάρους αυτής της μέρας θα είναι αρκετό για να μας δώσει δυνάμεις να συνεχίσουμε την δίαιτα μας.

 2.Για να χάσουμε 10 κιλά

Για την απώλεια αυτή προτείνουμε η φάση της επίθεσης να διαρκέσει 3 μέρες. Η διάρκεια αυτή είναι αρκετή ώστε να έχουμε μια καλή αρχή για να συνεχίσουμε την δίαιτα μας στη φάση της «κρουαζιέρας» όπου μπορούμε να εναλλάσσουμε πρωτεΐνες και πρωτεΐνες με λαχανικά.

3.Για να χάσουμε 10 – 20 κιλά

Για να επιτύχουμε αυτήν την απώλεια καλό είναι η φάση της επίθεσης να διαρκέσει πέντε μέρες. Αυτή η διάρκεια μας δίνει αρκετές μέρες ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα αλλά όχι υπερβολικά πολύ ώστε να κουράσουμε τον μεταβολισμό μας με την μονοφαγία.

4.Για να χάσουμε πάνω από 20 κιλά

Για τόσο σημαντική παχυσαρκία μπορούμε να κάνουμε την φάση της επίθεσης από επτά μέχρι και 10 μέρες (αφού έχουμε συμβουλευτεί τον γιατρό μας).

ΤΙΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ 

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΑ Η ΤΙΠΟΤΑ

Το πόσο επιτυχημένη θα είναι η φάση της επίθεσης εξαρτάται αποκλειστικά από τα είδη των τροφών που θα επιλέξουμε να καταναλώσουμε. Η δίαιτα θα έχει αποτέλεσμα μόνο όταν διαλέξουμε προσεχτικά και μέσα στα πλαίσια των επιτρεπόμενων τροφών. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αν δεν προσέξουμε και δεν ακολουθήσουμε τις οδηγίες της δίαιτας κατά γράμμα, η απώλεια μας δεν θα είναι τόσο δραστική και η προσπάθεια μας όχι και τόσο πετυχημένη. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτήν την φάση και φυσικά να μην κάνουμε καμία ατασθαλία. Για παράδειγμα ένα μικρό κομματάκι σοκολάτα μετά το φαγητό μπορεί να είναι θεωρητικά ανώδυνο και χωρίς μεγάλη θερμιδική αξία, για την πορεία όμως της δίαιτας και για τη δυνατότητα του οργανισμού στη κέτωση είναι καταστροφικό. Η δίαιτα βασίζεται στην δυνατότητα του οργανισμού να διασπά τις πρωτεΐνες (κέτωση). Γι’ αυτό πρέπει την δίαιτα αυτή να την ακολουθήσουμε κατά γράμμα και όχι «στο περίπου». Η δίαιτα Ντουκάν ακολουθεί το νόμο του «όλα ή τίποτα» Ή την ακολουθούμε κατά γράμμα ή καθόλου.Το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν μπορεί να επιτευχθεί με παραστρατήματα.

ΔΙΑΒΑΣΜΑ!

Διαβάζοντας συνεχώς και με προσοχή την λίστα με τα επιτρεπόμενα φαγητά, κάνοντας λίστα για το σούπερ μάρκετ με τα επιτρεπόμενα φαγητά που μας αρέσουν ώστε να μην αισθανόμαστε ότι κάνουμε δίαιτα. Έχοντας πάντα υπόψη μας τις οδηγίες που μπορούμε να συνάψουμε με λίγες λέξεις: Άπαχο κρέας, ψάρι, μαλάκια, πουλερικά, άπαχο ζαμπόν, αυγά, τόφου, άπαχα γαλακτοκομικά και νερό!

ΤΡΩΜΕ ΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ!

Η δίαιτα αυτή μας επιτρέπει ποσότητες! Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν αυτήν την ευκαιρία.
Δεν μένουμε ΠΟΤΕ νηστικοί. Το να μένουμε νηστικοί είναι τραγικό λάθος. Θα μας κάνει να φάμε παραπάνω όταν βρεθούμε μπροστά σε φαγητό ή ακόμα χειρότερα να ενδώσουμε σε κάποια τροφή που δεν πρέπει. Ο οργανισμός μας θα μας κάνει να «πληρώσουμε» για το διάστημα που θα του περιορίσουμε το φαγητό.

ΠΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ!

Πίνουμε κάθε φορά που τρώμε. Για να απαλλάξουμε τον οργανισμό μας από τις τοξίνες είναι απαραίτητο να πίνουμε τουλάχιστον 1½ λίτρο νερό την ημέρα. Το νερό επίσης θα μας βοηθήσει να αισθανόμαστε χορτάτοι.

ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΑΣ!

Εάν πεινάσουμε και το ψυγείο μας δεν είναι γεμάτο με τις επιτρεπόμενες πρωτεΐνες το πιθανότερο είναι να ενδώσουμε και να φάμε κάτι απαγορευμένο. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι το ψυγείο μας θα έχει πάντα ότι χρειαζόμαστε. Φροντίζουμε να ψωνίζουμε συχνά και να μην ξεμένουμε από επιτρεπόμενα προϊόντα, ώστε να μην ενδώσουμε σε απαγορευμένα φαγητά.