Νιόκι ψητής κολοκύθας


Εκτύπωση Συνταγής
Νιόκι ψητής κολοκύθας
Νιόκι ψητής κολοκύθας
Prep Time 1 Ώρα
Cook Time 5 Λεπτά
Servings
Μερίδες
Ingredients
Prep Time 1 Ώρα
Cook Time 5 Λεπτά
Servings
Μερίδες
Ingredients
Instructions
  1. Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια μεγάλα, ξεφλουδισμένη, αλατισμένη και την βάζουμε μέσα σε αλουμονόχαρτο που έχουμε αλείψει με πινέλο με ελάχιστο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας.
  2. Ψήνουμε για 45'-1ώρα στους 190° C ή μέχρι να μαλακώσει, να λιώσει η κολοκύθα.
  3. Βάζουμε τα κομμάτια (της κολοκύθας), σε απορροφητικό χαρτί ώστε στο τέλος να μην έχει καθόλου υγρά (σημαντικό για να γίνει το τελικό μείγμα σφιχτό).
  4. Πολτοποιούμε, κάνουμε πουρέ την κολοκύθα σε μπλέντερ και ενσωματώνουμε σε μια μπασίνα με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. (Αναλόγως τα υγρά της κολοκύθας θα εξαρτηθεί η ποσότητα του μιξ). Γίνεται μια σφιχτή ζύμη, τέτοια που να πλάθεται.
  6. Πουδράρουμε με λίγο μιξ τον πάγκο της κουζίνας που θα γίνουν τα ζυμαρικά μας.
  7. Φτιάχνουμε μακρόστενα μπαστούνια λεπτά όσο ένα δάχτυλο. Κόβουμε σε πάχος 1εκ. Με ένα πιρούνι ακουμπάμε και "σέρνουμε" ελαφρώς τα νιόκι ώστε να σχηματιστούν "αυλακιές" για να εγκλωβιστεί η σάλτσα.
  8. Βράζουμε (τα νιόκι), σε κοχλάζον αλατισμένο νερό μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια για 2-3 λεπτά.
  9. Τα μεταφέρουμε κατευθείαν με μια τρυπητή κουτάλα μέσα σε σάλτσα της αρεσκείας μας. Ταιριάζει και με pesto βασιλικού ή ροκάς ή λιαστής ντομάτας (στο μπλοκ υπάρχει pesto ρόκας) ,φέτες προσούτο, ή σκόνη και σε pv μέρα με ένα κρέας. Ακόμη και με κιμά και μπεσαμέλ ως "παστίτσιο".
Recipe Notes

Συνταγή της Αλεξάνδρας Τακορίδη

Συνταγή για Β'-Γ' φάση

Share this Recipe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *