Η ΔΙΑΙΤΑ DUKAN


Το ιστορικό της δίαιτας Dukan:

Πριν από 30 χρόνια ένας ασθενής του Pierre Dukan, που αγαπούσε το κρέας, του ζήτησε να του βρει μια δίαιτα για να χάσει κιλά. Ο Dukan του έγραψε ένα πρόγραμμα και μέσα σε μία εβδομάδα ο ασθενής είχε χάσει 3 κιλά χωρίς να έχει στερηθεί σχεδόν τίποτα. Έκτοτε ασχολείται αποκλειστικά με την τελειοποίηση της δίαιτάς του. Ο ίδιος είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι το πρόγραμμά του ακολουθείται από ένα εκατομμύριο συμπολίτες τους Γάλλους και Γαλλίδες.

Πώς λειτουργεί η δίαιτα Dukan;

Η δίαιτα Dukan είναι μια πρωτεϊνική δίαιτα που δεν περιορίζει τις ποσότητες και που παρά το γεγονός πως μοιάζει σε αρκετά σημεία με τη δίαιτα Ατκινς θεωρείται περισσότερο υγιεινή. Σύμφωνα με τον εμπνευστή της Δρ. Dukan o περιορισμός των υδατανθράκων βοηθάει στο να μην ενθαρρύνεται η αποθήκευση λίπους από την έκκριση ινσουλίνης ενώ δημιουργεί και τις βάσεις για μια εφ’ όρου ζωής διατήρηση των κιλών.
Η θεωρία της δίαιτας Dukan

Η δίαιτα βασίζεται σε 4 στάδια:

  1. Το πρώτο στάδιο (επίθεση): καθαρά πρωτεϊνικό διατροφικό πρόγραμμα.
  2. Το δεύτερο στάδιο (κρουαζιέρα): εναλλαγή καθαρής πρωτεΐνης με πρωτεΐνη και λαχανικά,
  3. Το τρίτο στάδιο (προσυντήρηση): εντάσσονται και κάποιες άλλες κατηγορίες τροφίμων (φρούτα, ψωμί, τυρί κλπ)
  4. Το τέταρτο στάδιο (συντήρηση): στοχεύει στη δια βίου συντήρηση των κιλών που χάθηκαν.

Εδώ θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες – για κάθε φάση- ώστε να ξεκινήσετε το ταξίδι της απώλειας πόντων και κιλών.

Επίσης στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε πρωτότυπες συνταγές και τις παραλλαγές τους.
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα άνω των 18 ετών, ενώ απαραίτητο είναι να προηγηθεί συμβουλή ειδικού ιατρού πριν την έναρξη της δίαιτας.
Υπολογίστε το χρονοδιάγραμμα του προσωπικού σας ταξιδιού ακολουθώντας το τεστ από την επίσημη σελίδα του Dukan και ξεκινήστε αφού προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά.
Ακολουθήστε μας στην ομάδα μας στο Facebook: Dukangreece.

ελάτε να ντουκανοσαλπάρουμε παρέα…