Θεϊκή μους γιαουρτιού


Εκτύπωση Συνταγής
Θεϊκή μους γιαουρτιού
Θεϊκή μους γιαουρτιού
Servings
Ingredients
Παντεσπάνι
Σιρόπι
Γέμιση
Servings
Ingredients
Παντεσπάνι
Σιρόπι
Γέμιση
Instructions
  1. Χτυπάμε τα αυγά αρκετά λεπτά να πετύχουμε μια μους.
  2. Χαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε τη ζαχαρίνη και όσο ανθόνερο θέλουμε και εκτός μίξερ τη μαρμελάδα και τα στερεά υλικά.
  3. Μεταφέρουμε σε λαδόχαρτο αντικολλητικό, και ψήνουμε για 12' με 15' περίπου στους 175°C.
  4. Βγάζουμε από το φούρνο το "παντεσπάνι" μας και το αφήνουμε 2' με 3' να κρυώσει και το μεταφέρουμε ΜΕ το λαδόχαρτο σε ένα πολύ βαθύ πιάτο στρωμένο με μεμβράνη για να πάρει τη φόρμα σαν μια "φωλιά". Με πινέλο σιροπιάζουμε απαλά και ελαφριά.
  5. Ετοιμάζουμε την κρέμα (καλύτερα να έχει γίνει από πριν για να σφίξει.
  6. Χτυπάμε το γιαούρτι με το γάλα. Θα γίνει σαν αραιή σαντιγί!!!! Προσθέτουμε τη ζαχαρίνη, το ανθόνερο και τη λιωμένη ζελατίνη (προσεκτικά πια το μίξερ, υπάρχει περίπτωση να "κόψει" . Βάζουμε να κρυώσει και να σφίξει στην κατάψυξη.
  7. Την μεταφέρουμε στη φωλιά του παντεσπανιού και σφίγγουμε απαλά τη "μπαλίτσα" που θα δημιουργήσουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Recipe Notes

Συνταγή της Αλεξάνδρας Τακορίδη

Συνταγή για Β'-Γ' φάσεις

Συνταγή για μαρμελάδα Goji Berries μπορείτε να την βρείτε εδώ: https://goo.gl/4nH3f4

 

Share this Recipe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *