Κολοκύθι “πακέτο” με κιμά-σπανάκι με φρέσκια σάλτσα ντομάτας


Εκτύπωση Συνταγής
Κολοκύθι "πακέτο" με κιμά-σπανάκι με φρέσκια σάλτσα ντομάτας
Κολοκύθι "πακέτο" με κιμά-σπανάκι με φρέσκια σάλτσα ντομάτας
Servings
Μερίδα
Ingredients
Servings
Μερίδα
Ingredients
Instructions
  1. Στο αχνισμένο σπανάκι προσθέτουμε τον κιμά, δυναμώνουμε την ένταση της εστίας στο μάξιμουμ και ανακατεύουμε διαρκώς να μαγειρευτεί ο κιμάς. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι, ελάχιστο μοσχοκάρυδο καθώς και ότι μυρωδικό ή μπαχαρικό μας αρέσει.
  2. Ταιριάζει ελάχιστος κόλιανδρος, ή πάπρικα ή και μαϊντανός φρέσκος.
  3. Κρυώνει ελαφρώς το μείγμα και προσθέτουμε το αβγό ελαφρώς χτυπημένο.
  4. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες και τα "στρώνουμε" σταυρωτά σε μια επιφάνεια καθαρή.
  5. Στο κέντρο προσθέτουμε από λίγο μείγμα κιμά-σπανάκι, και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που να τα χωράει ιδανικά, με τις άκρες προς τα κάτω.
  6. Καλύπτουμε με έτοιμη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζουμε με λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 165° για 30'-40' περίπου.
Μερικά μυστικά ακόμα
  1. Μπορούμε να τα καλύψουμε και με σάλτσα αλακρέμ, χτυπώντας ελαφρώς 200 γρ. τυρί άπαχο κρέμα, 2 αβγά, 1 κ.σ γάλα σκόνη, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι φρέσκο.
  2. Για πιο παραδοσιακό αποτέλεσμα, συμπληρώνουμε λίγο ζωμό κότας τα πακετάκια, σκεπάζουμε με λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε όπως αναφέρει πιο πάνω.
  3. Μόλις ετοιμαστούν μπορούμε να φτιάξουμε μια σάλτσα αβγολέμονο. Ενδείκνυται για τις κρύες μέρες.
  4. Επίσης θα γίνουν πιο χορταστικά και "δεμένα" αν θα συμπληρώσουμε στο μείγμα του κιμά και ρυζάκι konjak κατά βούληση.
Recipe Notes

Συνταγή της Αλεξάνδρας Τακορίδη.

Συνταγή για Β'-Γ' φάση σε μέρα PV με λαχανικά.

Share this Recipe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *