Servings |
Μερίδα
|
Ingredients
- 3-4 Κολοκυθάκια σχετικά μεγάλα
- 1/2 kg Κιμά άπαχο από μοσχάρι ή μισό μοσχάρι, μισό χοιρινό (άπαχα πάντα)
- 300 γρ. Σπανάκι χοντροκομμένο και αχνισμένο
- Αλατοπίπερο
- Μοσχοκάρυδο
- Σκόρδο σκόνη
- 1 Αυγό
- Σάλτσα ντομάτας
Ingredients
|
Instructions
- Στο αχνισμένο σπανάκι προσθέτουμε τον κιμά, δυναμώνουμε την ένταση της εστίας στο μάξιμουμ και ανακατεύουμε διαρκώς να μαγειρευτεί ο κιμάς. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι, ελάχιστο μοσχοκάρυδο καθώς και ότι μυρωδικό ή μπαχαρικό μας αρέσει.
- Ταιριάζει ελάχιστος κόλιανδρος, ή πάπρικα ή και μαϊντανός φρέσκος.
- Κρυώνει ελαφρώς το μείγμα και προσθέτουμε το αβγό ελαφρώς χτυπημένο.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες και τα "στρώνουμε" σταυρωτά σε μια επιφάνεια καθαρή.
- Στο κέντρο προσθέτουμε από λίγο μείγμα κιμά-σπανάκι, και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που να τα χωράει ιδανικά, με τις άκρες προς τα κάτω.
Μερικά μυστικά ακόμα
- Μπορούμε να τα καλύψουμε και με σάλτσα αλακρέμ, χτυπώντας ελαφρώς 200 γρ. τυρί άπαχο κρέμα, 2 αβγά, 1 κ.σ γάλα σκόνη, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι φρέσκο.
- Για πιο παραδοσιακό αποτέλεσμα, συμπληρώνουμε λίγο ζωμό κότας τα πακετάκια, σκεπάζουμε με λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε όπως αναφέρει πιο πάνω.
- Μόλις ετοιμαστούν μπορούμε να φτιάξουμε μια σάλτσα αβγολέμονο. Ενδείκνυται για τις κρύες μέρες.
- Επίσης θα γίνουν πιο χορταστικά και "δεμένα" αν θα συμπληρώσουμε στο μείγμα του κιμά και ρυζάκι konjak κατά βούληση.
Recipe Notes
Συνταγή της Αλεξάνδρας Τακορίδη.
Συνταγή για Β'-Γ' φάση σε μέρα PV με λαχανικά.
Share this Recipe