Κροκέτες σελινόριζας (σε pv μέρα)


Εκτύπωση Συνταγής
Κροκέτες σελινόριζας (σε pv μέρα)
Κροκέτες σελινόριζας (σε pv μέρα)
Servings
Μερίδα
Ingredients
Servings
Μερίδα
Ingredients
Instructions
  1. Καθαρίζουμε και τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τη σελινόριζα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ και το αφήνουμε να στραγγίξει πολύ καλά.
  2. Τ' ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το αβγό, το γάλα σκόνη, το ασπράδι σε σκόνη, το τυρί, τον άνηθο και τη ρίγανη, το μπέικιν ή την σόδα, αλάτι (αν χρειάζεται), πιπέρι και πλάθουμε απαλά, ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα σκόνη ακόμη.
  3. Τα πλάθουμε σε πιτάκια-κροκέτες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που περιέχει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, πασπαλίζουμε με λίγη ζεμύθα έξτρα ή και λιναρόσπορο σπασμένο.
  4. Ψήνουμε στους 175°μέχρι να χρυσαφίσουν.
Μερικά μυστικά ακόμα
  1. Η σελινόριζα θεωρείται από τα πιο σπουδαία λαχανικά σε δίαιτες, γιατί από την μία έχει ελάχιστες θερμίδες (μολις 14 θερμίδες /100γρμ) και από την άλλη ο οργανισμός καίει αρκετές θερμίδες για να τη μεταβολίσει
  2. Αν αφαιρέσουμε λίγη από την Ζεμύθα, μπορούμε να προσθέσουμε φέτα Παγώνης για πιο πιπεράτη γεύση.
  3. Επίσης μπορούμε να ψιλοκόψουμε και λίγο τσίλι πιπερίτσα μέσα για spicy αποτέλεσμα.
  4. Ταιριάζουν πολλά ακόμη μπαχαρικά, όπως ο κόλιανδρος και το κύμινο.
  5. Αν λεπτύνουμε πολύ την κροκέτα μας, να γίνει σαν πίτα, την προψήνουμε και τις προσθέτουμε υλικά για να δημιουργήσουμε μια πίτσα με βάση από σελινόριζα.
Recipe Notes

Συνταγή της Αλεξάνδρας Τακορίδη.

Συνταγή για Β'-Γ' φάση σε μέρα PV μαζί με κάποια πρωτεΐνη απαραιτήτως

Share this Recipe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *