Λάχανο ψητό…..με σάλτσα μουστάρδας


Εκτύπωση Συνταγής
Λάχανο ψητό.....με σάλτσα μουστάρδας
Λάχανο ψητό.....με σάλτσα μουστάρδας
Servings
Μερίδα
Ingredients
Servings
Μερίδα
Ingredients
Instructions
  1. Παίρνουμε τις "φέτες" από το λάχανο και τις ζεματίζουμε για 2-3 λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό, ίσα ίσα να μαλακώσει. Μεταφέρουμε τις φέτες σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν από τα περιττά υγρά.
  2. Τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο την μία δίπλα στην άλλη. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, κόλιανδρο, αλάτι αν χρειάζεται, ελάχιστη ζαχαρίνη, λίγες σταγόνες ξύδι λευκό και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα.
  3. Αφαιρούμε από τον φούρνο και όσο είναι ζεστό, περιχύνουμε με την σάλτσα γιαουρτιού που φτιάχνουμε με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας.
Μερικά μυστικά ακόμα
  1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό στην σάλτσα και σκόρδο πολτοποιημένο, αν μας αρέσει.
  2. Συνοδεύει υπέροχα ψάρι ψημένο στη σχάρα.
Recipe Notes

Συνταγή της Αλεξάνδρας Τακορίδη.

Συνταγή για Β'-Γ' φάση σε μέρα PV με λαχανικά.

Share this Recipe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *