Μπατζίνα, Πίτα Θεσσαλίας


Εκτύπωση Συνταγής
Μπατζίνα, Πίτα Θεσσαλίας
Μπατζίνα, Πίτα Θεσσαλίας
Prep Time 20 Λεπτά
Cook Time 1 Ώρα
Servings
Μερίδες
Ingredients
Prep Time 20 Λεπτά
Cook Time 1 Ώρα
Servings
Μερίδες
Ingredients
Instructions
  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και αφήνουμε σε τρυπητό. Πατάμε καλά τα κολοκυθάκια να βγάλουν τα υγρά και τα αλατίζουμε.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά μας, (κρατάμε λίγη ζεμύθα για το τέλος) το γιαούρτι, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια μας.
  3. Σε ένα αντικολλητικό χαρτί στρώνουμε το μείγμα μας και πασπαλίζουμε με την ζεμύθα που έχουμε κρατήσει. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα μας, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γιαούρτι ή γάλα χαμηλών λιπαρών.
  4. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180°C , μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε μερίδες για 8 μέρες.
Recipe Notes

Συνταγή για Β'-Γ' φάσεις

Παραλλαγή της συνταγής  από την Νένα Κάρροβα

Την πρωτότυπη συνταγή την βρήκαμε εδώ: https://goo.gl/2wEqMN

Προσοχή μόνο σαν συνοδευτικό της πρωτεΐνης μας.

Share this Recipe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *