Μπισκοτογλυκό


Εκτύπωση Συνταγής
Μπισκοτογλυκό
Μπισκοτογλυκό
Servings
Μερίδες
Ingredients
Κρέμα
Ζελέ
  • 2 φακελάκια Ζελέ της αρεσκείας μας
Servings
Μερίδες
Ingredients
Κρέμα
Ζελέ
  • 2 φακελάκια Ζελέ της αρεσκείας μας
Instructions
Μπισκότο
  1. Χωρίζουμε τα αυγά από τους κρόκους και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με μίξερ σε μαρέγκα. Προσθέτουμε το γλυκαντικό μας και το κρεμόριο.
  2. Προσθέτουμε στη μαρέγκα μας τους κρόκους έναν έναν σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν σκόνη.
  4. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ τα στεγνά υλικά στο μπολ μαζί με μαρέγκα.
  5. Βάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ για 30 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Ξανατοποθετούμε το μπισκότο μας στο πυρέξ.
Κρέμα
  1. Μουλιάζουμε την ζελατίνη μας σε 6 κ.σ. κρύο νερό. Μόλις διογκωθεί, βάζουμε στην φωτιά να λιώσει.
  2. Με ένα μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το γιαούρτι μας μαζί με το τυρί κρέμα και την ζαχαρίνη, μέχρι να γίνει σαν μους. Στο τέλος προσθέτουμε την ζελατίνη.
  3. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα μας πάνω στο μπισκότο μας και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί τουλάχιστον 1 ώρα.
Ζελέ
  1. Φτιάχνουμε το ζελέ μας σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Αφήνουμε στο μπολ να κρυώσει και έπειτα το ρίχνουμε πάνω στην κρέμα μας.
  2. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Μερικά μυστικά ακόμα
  1. Στην Γ' φάση μπορούμε να ψιλοκόψουμε τις φράουλες πάνω στην κρέμα.
Recipe Notes

Συνταγή της Άννας Στυλίδη

Συνταγή για Β'-Γ' φάσεις.

Share this Recipe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *