Παέγια αλά Ντουκάν “η νηστίσιμη”


Εκτύπωση Συνταγής
Παέγια αλά Ντουκάν "η νηστίσιμη"
Παέγια αλά Ντουκάν "η νηστίσιμη"
Servings
Μερίδα
Ingredients
Servings
Μερίδα
Ingredients
Instructions
  1. Αχνίζουμε το κρεμμύδι στο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο ζωμό και το κονκασέ και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να βράσει η σάλτσα.
  2. Ενώ βράζει, προσθέτουμε τα μύδια, τις γαρίδες, και το κουνουπιδένιο πλιγούρι, το σαφράν, τον κουρκουμά, πιπέρι φρέσκο και ελέγχουμε για αλάτι.(Προσοχή γιατί τα μύδια έχουν αρμύρα από μόνα τους).
  3. Συνεχίζουμε με το ρυζάκι που έχουμε από πριν ξεπλύνει και στραγγίξει και αφήνουμε να ενωθούν οι γεύσεις μαγειρεύοντας το λίγα λεπτά ακόμη.
  4. Γαρνίρουμε με το μυρωδικό της αρεσκείας μας αν το επιθυμούμε.
  5. Η ντομάτα δεν είναι υποχρεωτική και αν θέλετε την εξαιρείται από το φαγητό.
  6. (Ανάλογα σε ποια μέρα είστε, pp ή pv προσαρμόζετε και τα υλικά της συνταγής).
Recipe Notes

Συνταγή της Αλεξάνδρας Τακορίδη.

Συνταγή για Β'-Γ' φάση σε μέρα PV και με προσαρμοσμένα υλικά είναι κατάλληλη και για PP.

Share this Recipe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *