Πανακότα


Εκτύπωση Συνταγής
Πανακότα
Πανακότα
Servings
Μερίδα
Ingredients
Servings
Μερίδα
Ingredients
Instructions
  1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το γάλα και όταν έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε μέσα τα μαλακωμένα και στημένα φύλλα της ζελατίνης.
  2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρύο γάλα, την ζαχαρίνη και ανακατεύουμε.
  3. Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολ ή φορμάκια. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Μερικά μυστικά ακόμα
  1. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο nescafe ή κακάο (από τη δεύτερη φάση της δίαιτας και μετά).
  2. Επίσης, μπορούμε σε ένα έτοιμο φακελάκι ζελέ να αντικαταστήσουμε το νερό της που απαιτείται για την συνταγή με γάλα και θα έχουμε μια πανακότα με γεύση φρούτου.
  3. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με μαρμελάδα τύπου μπολερό ή από goji berries, ή και με μία σάλτσα σοκολάτας που θα την πετύχουμε αν προσθέσουμε σε λίγο γάλα κακάο άπαχο και ζαχαρίνη και το αφήσουμε να βράσει. (Αν πήξει αρκετά την αραιώνουμε την σάλτσα με λίγο νερό ή γάλα και μπορούμε να την αρωματίσουμε με βανίλια ή ότι άλλο επιθυμούμε).
Recipe Notes

Συνταγή της Αλεξάνδρας Τακορίδη.

Συνταγή για όλες τις φάσεις.

Share this Recipe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *