Παραλλαγές για “βάση” πίτσας από λαχανικά


Εκτύπωση Συνταγής
Παραλλαγές για "βάση" πίτσας από λαχανικά
Παραλλαγές για "βάση" πίτσας από λαχανικά
Servings
Μερίδα
Ingredients
Servings
Μερίδα
Ingredients
Instructions
  1. Ενώνουμε όλα τα υλικά προσέχοντας να μην είναι υγρή η όποια "βάση" φτιάξουμε, και απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στην λαμαρίνα του φούρνου.
  2. Ψήνουμε στους 175° μέχρι να ροδίσει.
  3. Γυρίζουμε από την ανάποδη και απλώνουμε τα υλικά της αρεσκείας μας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου λιώσουν-ψηθούν τα επιπλέον υλικά της επιφάνειας.
Μερικά μυστικά ακόμα
  1. Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε "τάκος" ή αλλιώς μικρές βάσεις πίτσας λαχανικών, να τους δώσουμε αμέσως μετά την έξοδό τους από τον φούρνο σχήμα ημικύκλιο και να γεμίσουμε με έτοιμα υλικά (προς κατανάλωση). Πχ ψητό ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, ντομάτα, ρόκα, σάλτσα γιαουρτιού και μουστάρδας, όπως στην φωτογραφία με την βάση από καρότο.
  2. Επίσης, ανάλογα το γούστο μας μπορούμε να επιλέξουμε και περισσότερα από ένα λαχανικά για την βάση. Πχ καρότο-σπανάκι
Λαχανικά
  1. Τρίβουμε στον τρίφτη τα σκληρά λαχανικά όπως καρότο, κουνουπίδι, μπρόκολο, κολοκύθι, ή ψιλοκομμένο και αχνισμένο σε σκεύος με καπάκι για λίγα λεπτά, 1-2 αν πρόκειται για ευαίσθητο λαχανικό όπως το σπανάκι
Recipe Notes

Συνταγή της Αλεξάνδρας Τακορίδη.

Συνταγή για Β'-Γ' φάση σε μέρα PV με λαχανικά.

Share this Recipe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *