Σκορδαλιά η……εναλλακτική


Εκτύπωση Συνταγής
Σκορδαλιά η......εναλλακτική
Σκορδαλιά η......εναλλακτική
Servings
Μερίδα
Ingredients
Servings
Μερίδα
Ingredients
Instructions
  1. Ψήνουμε το butternut ή την κολοκύθα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, αλατισμένα και κλεισμένα με αλουμινόχαρτο μέχρι να ψηθούν καλά περίπου 40'-50'.
  2. Ζεματίζουμε τα σκόρδα σε λίγο γάλα. Τα ξεπλένουμε, τα κρυώνουμε και τα ζεματίζουμε εκ νέου σε μισό ποτήρι γάλα που θα το κρατήσουμε.
  3. Πολτοποιούμε το butternut ή την κολοκύθα στο μούλτι, προσθέτουμε το σκόρδο και όσο γάλα χρειαστεί για να γίνει βελούδινος πουρές.
  4. Δοκιμάζουμε από αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε και αν θέλουμε φρέσκο θυμάρι και ίσως και λίγη Ζεμύθα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  1. Αν την θέλουμε νηστίσιμη, παραλείπουμε όλα τα αρτύσιμα προϊόντα
Recipe Notes

Συνταγή της Αλεξάνδρας Τακορίδη.

Συνταγή για Β'-Γ' φάση σε μέρα PV και ΜΟΝΟ σαν συνοδευτικό της πρωτεΐνης μας.

Share this Recipe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *