Σπανακοχορτόπιτα


Εκτύπωση Συνταγής
Σπανακοχορτόπιτα
Σπανακοχορτόπιτα
Servings
Μερίδα
Ingredients
Servings
Μερίδα
Ingredients
Instructions
  1. Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά και λαχανικά.
  2. Αχνίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι και το πράσο, χρησιμοποιώντας ένα καπάκι για 10'-12', μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Στο αντικολλητικό τηγάνι, στρώνουμε πολύ καλά το μείγμα των χορταρικών και σκεπάζουμε με καπάκι ψήνοντας το για λίγα λεπτά.
  5. Τοποθετούμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και το αφήνουμε να ψηθεί (αν είναι κατάλληλο το σκεύος για φούρνο).
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.
  7. Συνοδεύουμε οπωσδήποτε με πρωτεΐνη και προτείνουμε ένα ωραίο μπιφτέκι θαλασσινών ή κοτόπουλου, ή ένα κρέας ψητό κατσαρόλας. Μπορούμε να προσθέσουμε και φέτα Παγώνης.
Recipe Notes

Συνταγή της Αλεξάνδρας Τακορίδη

Συνταγή για Β'-Γ' φάσεις σε μέρα PV.

Share this Recipe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *