Ταραμοσαλάτα αλά Ντουκάν (σε pv μέρα-νηστίσιμη)


Εκτύπωση Συνταγής
Ταραμοσαλάτα αλά Ντουκάν (σε pv μέρα-νηστίσιμη)
Ταραμοσαλάτα αλά Ντουκάν (σε pv μέρα-νηστίσιμη)
Servings
Μερίδα
Ingredients
  • 110-140 γρ. Ταραμά (αναλόγως του πόσο έντονη γεύση θέλουμε να έχει)
  • 1/2 Butternut (είδος μικρής κολοκύθας που την βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ και μανάβικα) ή 1/2 κ. κολοκύθα κόκκινη
  • 1 Κρεμμύδι ξερό
  • 60 μλ. Λεμόνι (περίπου χυμό από ένα λεμόνι)
  • Πιπέρι λευκό
Servings
Μερίδα
Ingredients
  • 110-140 γρ. Ταραμά (αναλόγως του πόσο έντονη γεύση θέλουμε να έχει)
  • 1/2 Butternut (είδος μικρής κολοκύθας που την βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ και μανάβικα) ή 1/2 κ. κολοκύθα κόκκινη
  • 1 Κρεμμύδι ξερό
  • 60 μλ. Λεμόνι (περίπου χυμό από ένα λεμόνι)
  • Πιπέρι λευκό
Instructions
  1. Ψήνουμε το butternut ή την κολοκύθα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, αλατισμένα ελαφρώς και πασπαλισμένα με λίγη ζαχαρίνη, κλεισμένα με αλουμινόχαρτο, μέχρι να ψηθούν καλά περίπου 40'-50' στους 200°C.
  2. Στο μούλτι πολτοποιούμε πολύ πολύ καλά τον ταραμά με τον χυμό του λεμονιού μέχρι να "σπάσουν" εντελώς τα αβγά των ψαριών .
  3. Συνεχίζουμε με το κρεμμύδι και πολτοποιούμε επίσης πολύ καλά.
  4. Προσθέτουμε και το ψημένο butternut ή την κολοκύθα και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει μους.
  5. Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το πιπέρι.
Recipe Notes

Συνταγή της Αλεξάνδρας Τακορίδη.

Συνταγή για Β'-Γ' φάση σε μέρα PV και ΜΟΝΟ σαν συνοδευτικό της πρωτεΐνης μας.

Share this Recipe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *