Τιραμισού


Εκτύπωση Συνταγής
Τιραμισού
Τιραμισού
Servings
Ingredients
Γέμιση
Servings
Ingredients
Γέμιση
Instructions
  1. Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά σε χωριστό μπολ και όταν είναι έτοιμα , τα ενσωματώνουμε στη μαρέγκα
  3. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μία λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
  5. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κρέμα
  1. Χτυπάω σε μίξερ 1 κ.σ. ασπράδι σε σκόνη μαζί με 3 κ.σ. νερό και 1/2 κ.γλ. κρεμόριο , μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
  2. Σε άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι 0% μαζί με το τυρί Exquisa, μία βανίλια και το χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει, προσθέτουμε το γλυκαντικό και το γάλα σκόνη.
  3. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το φακελάκι εσπρέσσο. Τα ανακατεύουμε καλά και ενσωματώνουμε στη μαρέγκα με μία μαρίζ.
  4. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο μας και ρίχνουμε κοσκινισμένο το κακάο από πάνω.
Μερικά μυστικά ακόμα
  1. Σερβίρεται και σε ποτήρι σαν ατομικά τιραμισού, βάζοντας μια στρώση μπισκότου, μια κρέμα, ξανά μια στρώση μπισκότου και μία κρέμα, πασπαλίζοντας στο τέλος με κακάο.
Recipe Notes

Συνταγή για όλες τις φάσεις.

 

Share this Recipe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *